Opgelet! Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren! Medewerkers die, namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk huurHuur betalen ‹ Huurachterstand

Huurachterstand

Moeite met de huur betalen?

Onverwachte rekeningen, plotselinge ziekte, werkloosheid of problemen met huurtoeslag. Het kan dat u plotseling minder te besteden heeft. Soms lukt het niet meer om de huur op tijd te betalen. Geef het op tijd aan en mail naar huurbetalingen@heuvelrugwonen.nl. Samen kunnen we wellicht een oplossing vinden. De kosten voor een huurachterstand kunnen namelijk flink oplopen.

Te laat met betalen

Als u uw huur niet op tijd betaalt, sturen we een herinnering.  Betaalt u niet binnen de herinneringstermijn dan ontvangt u een aanmaning. Blijft de betaling uit en neemt u geen contact met ons op, dan schakelen we de deurwaarder in. Dat is een vervelende stap die we liever voorkomen, want een deurwaarder kost u extra geld. In het uiterste geval raakt u uw woning kwijt.

Weet waar u recht op hebt

Misschien heeft u recht op huurtoeslag, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentebelastingen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Soms verwijzen wij u door naar een organisatie die u helpt met uw financiën.

Sociale kaart

Op de Sociale kaart kunt u meer informatie vinden over hulp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Klik hier voor de Sociale kaart van gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Handige pagina’s
www.rsdkrh.nl
www.schuldhulpmaatje.nl
www.humanitas.nl
www.nibud.nl

Direct naar

Click to access the login or register cheese