Opgelet! Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren! Medewerkers die, namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk huurHuur betalen ‹ Huurachterstand

Huurachterstand

Moeite met de huur betalen?

Onverwachte rekeningen, plotselinge ziekte, werkloosheid of problemen met huurtoeslag. Het kan dat u plotseling minder te besteden heeft. Soms lukt het niet meer om de huur op tijd te betalen. Geef het op tijd aan en mail naar huurbetalingen@heuvelrugwonen.nl. Samen kunnen we wellicht een oplossing vinden. De kosten voor een huurachterstand kunnen namelijk flink oplopen.

Te laat met betalen

Als u uw huur niet op tijd betaalt, sturen we een herinnering.  Betaalt u niet binnen de herinneringstermijn dan ontvangt u een aanmaning. Blijft de betaling uit en neemt u geen contact met ons op, dan schakelen we de deurwaarder in. Dat is een vervelende stap die we liever voorkomen, want een deurwaarder kost u extra geld. In het uiterste geval raakt u uw woning kwijt.

Weet waar u recht op hebt

Misschien heeft u recht op huurtoeslag, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentebelastingen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Soms verwijzen wij u door naar een organisatie die u helpt met uw financiën.

Sociale kaart

Op de Sociale kaart kunt u meer informatie vinden over hulp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Klik hier voor de Sociale kaart van gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Handige pagina’s
www.rsdkrh.nl
www.schuldhulpmaatje.nl
www.humanitas.nl
www.nibud.nl

Direct naar