Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.
Ons kantoor kunt u alleen op afspraak bezoeken
HomeIk huur ‹ Huur opzeggen

Huur opzeggen

Als u de huur van uw woning wilt opzeggen, moet u een paar dingen regelen. Op deze pagina hebben wij alles wat u moet weten op een rij gezet.

Als u gaat verhuizen dan moet u de huur schriftelijk opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand en maximaal drie maanden. De laatste dag van de huur moet een werkdag zijn. Als u samen met uw partner de woning huurt dan moet u samen de huuropzegging ondertekenen.

Uitzonderingen bij het opzeggen van de huur

  •  Als u onder bewindvoering staat mag alleen uw bewindvoerder de huur opzeggen;
  • Als u een vrije sector huurt, dan mag u pas de huur opzeggen als u twaalf maanden gehuurd heeft;
  • Als u uw huidige woning via woningruil heeft gekregen, dan mag u de huur pas opzeggen als u twaalf maanden gehuurd heeft.

Zo gaat het verder

Na het ontvangst van de huuropzegging nemen we binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op. We maken dan een afspraak voor de vooropname in de woning. Bij de vooropname bespreken we met u hoe u de woning moet achterlaten en wat u ter overname aan kunt bieden aan een volgende huurder. De verhuurconsulent stelt samen met u in de woning een inspectierapport op. Deze moet u ondertekenen.

Op de laatste dag van de huur is de eindopname bij u in de woning. We controleren of de gemaakte afspraken zijn uitgevoerd. U levert de sleutels in en tekent voor de eindcontrole.

Direct naar