Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Ons kantoor is voorlopig gesloten voor bezoekers. Lees hier voor meer informatie. 

HomeIk huur ‹ Huur opzeggen

Huur opzeggen

Als u de huur van uw woning wilt opzeggen, moet u een paar dingen regelen. Op deze pagina hebben wij alles wat u moet weten op een rij gezet.

Als u gaat verhuizen dan moet u de huur schriftelijk opzeggen. De opzegtermijn is minimaal één maand en maximaal drie maanden. De laatste dag van de huur moet een werkdag zijn. Als u samen met uw partner de woning huurt dan moet u samen de huuropzegging ondertekenen.

Uitzonderingen bij het opzeggen van de huur

  •  Als u onder bewindvoering staat mag alleen uw bewindvoerder de huur opzeggen;
  • Als u een vrije sector huurt, dan mag u pas de huur opzeggen als u twaalf maanden gehuurd heeft;
  • Als u uw huidige woning via woningruil heeft gekregen, dan mag u de huur pas opzeggen als u twaalf maanden gehuurd heeft.

Zo gaat het verder

Na het ontvangst van de huuropzegging nemen we binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op. We maken dan een afspraak voor de vooropname in de woning. Bij de vooropname bespreken we met u hoe u de woning moet achterlaten en wat u ter overname aan kunt bieden aan een volgende huurder. De verhuurconsulent stelt samen met u in de woning een inspectierapport op. Deze moet u ondertekenen.

Op de laatste dag van de huur is de eindopname bij u in de woning. We controleren of de gemaakte afspraken zijn uitgevoerd. U levert de sleutels in en tekent voor de eindcontrole.

Direct naar