Opgelet! Medewerkers die namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk huurHuur opzeggen ‹ Huur opzeggen bij overlijden

Huur opzeggen bij overlijden

Helaas kan het gebeuren dat u met een overlijdenssituatie te maken krijgt. Als iemand in uw omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Als nabestaande heeft u veel te regelen. Ook het opzeggen van de huurovereenkomst.

Overledene was de enige bewoner

Als onze huurder is overleden en de enige huurder van de woning was, dan heeft u als nabestaande het recht om de huur te beëindigen. De opzegtermijn is minimaal één maand. Bij het opzeggen van de huur stuurt u een kopie van de akte van overlijden mee.

Woonde u samen

Woonde u samen met diegene die is overleden? Dan leest u bij (mede) huurder is overleden wat de mogelijkheden zijn.

De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor de woning

Hoe lastig en verdrietig de situatie bij het overlijden van uw dierbare ook is, u bent als erfgenaam verantwoordelijk voor de woning en alle plichten daaromheen. Dat betekent dat u niet alleen de huur op moet zeggen, u moet de woning ook leeg en in goede staat opleveren. Tijdens de vooropname bespreken wij dit met u. Voorkom een hoge rekening en neem contact met ons op als u deze zorg niet kunt dragen. We denken graag met u mee.

Direct naar

Click to access the login or register cheese