Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Ons kantoor is voorlopig gesloten voor bezoekers. Lees hier voor meer informatie. 

HomeIk huurHuur opzeggen ‹ Huur opzeggen bij overlijden

Huur opzeggen bij overlijden

Helaas kan het gebeuren dat u met een overlijdenssituatie te maken krijgt. Als iemand in uw omgeving overlijdt, is dat een ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Als nabestaande heeft u veel te regelen. Ook het opzeggen van de huurovereenkomst.

Overledene was de enige bewoner

Als onze huurder is overleden en de enige huurder van de woning was, dan heeft u als nabestaande het recht om de huur te beëindigen. De opzegtermijn is minimaal één maand. Bij het opzeggen van de huur stuurt u een kopie van de akte van overlijden mee.

Woonde u samen

Woonde u samen met diegene die is overleden? Dan leest u bij (mede) huurder is overleden wat de mogelijkheden zijn.

De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor de woning

Hoe lastig en verdrietig de situatie bij het overlijden van uw dierbare ook is, u bent als erfgenaam verantwoordelijk voor de woning en alle plichten daaromheen. Dat betekent dat u niet alleen de huur op moet zeggen, u moet de woning ook leeg en in goede staat opleveren. Tijdens de vooropname bespreken wij dit met u. Voorkom een hoge rekening en neem contact met ons op als u deze zorg niet kunt dragen. We denken graag met u mee.

Direct naar