In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk huurHuur opzeggenOpnames, bezichtigen en eindafrekening ‹ Bezichtiging en overnames

Bezichtiging en overnames

Als de verhuurconsulent bij u langs is geweest vooropname voor de wordt de woning geadverteerd op WoningNet. Na 7 dagen is bekend welke woningzoekende de eerst kandidaat is voor uw woning. Deze kandidaat wil natuurlijk graag de woning bezichtigen. Tijdens deze bezichtig kunt u aangeven wat u ter overname aan wilt bieden.

De woning laten bezichtigen

Tijdens de vooropname overlegt de verhuurconsulent met u de vormen van bezichtigen. Dat kan op verschillende manieren:

  • De eerste kandidaat neemt contact op met u voor een individuele bezichtiging;
  • Een groepsbezichtiging in bewoonde staat;
  • Een groepsbezichtiging als u de woning niet meer huurt.

Individuele bezichtiging

De meest voorkomende manier van bezichtigen is de individuele bezichtiging. Na uw goedkeuring krijgt de eerste kandidaat uw telefoonnummer. Deze kandidaat neemt telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een bezichtiging. De termijn waarin de kandidaat mag kijken is kort, slechts twee tot drie dagen. Het voordeel van deze manier van bezichtigen is dat er niet te veel mensen tegelijk komen, u rustig alles kunt laten zien en eventuele overnames kunt bespreken.

Groepsbezichtiging in bewoonde staat

Alleen op verzoek van de vertrekkende huurder kunnen we een bezichtiging in bewoonde staat houden. Dat houdt in dat de eerste 5 kandidaten tegelijkertijd bij u langs komen. De verhuurconsulent is daar ook bij aanwezig. In wat kleinere woningen is dit vaak geen prettige optie van bezichtiging.

Groepsbezichtiging in een lege woning

Als de woning gerenoveerd of verduurzaamd wordt zal de woning voor een langere tijd leeg staan. Dan adverteren we de woning niet direct op WoningNet. Pas als de woning bijna gereed is om te verhuren zal er een groepsbezichtiging plaatsvinden. Er is dan geen huurder bekend als u de woning verlaat. Kijk bij overnames hoe u deze dan kunt achterlaten in de woning.

Direct naar

Click to access the login or register cheese