In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.

Overnames

Overnames zijn zaken in de woning die niet standaard bij de woning horen en u zelf heeft aangebracht. Bijvoorbeeld een laminaatvloer, gordijnen, lampen of extra keukenkastjes. Dit kunt u als u gaat verhuizen aanbieden aan de volgende huurder.

Beiden moeten het overnameformulier ondertekenen

Tijdens de vooropname heeft u van de verhuurconsulent een overnameformulier gekregen. Op het inspectierapport heeft de verhuurconsulent aangegeven wat u ter overname aan zou kunnen bieden en wat u moet verwijderen. Op het overnameformulier omschrijft u wat u ter overname aanbiedt. Eventueel kunt u hier een kleine vergoeding voor vragen. Het is van belang dat u en de nieuwe huurder beiden het overname formulier ondertekenen. Daarmee toont u aan dat de spullen met toestemming achter blijven in de woning.

Overnames maar nog geen nieuwe huurder

Soms komt het voor dat er nog geen nieuwe huurder bekend is. U kunt er dan voor kiezen om de overnames achter te laten in de woning. Als blijkt dat de nieuwe huurder de overnames toch niet wil dan krijgt u drie werkdagen de tijd om deze alsnog te verwijderen.

Overnames zijn niet verplicht

U bent niet verplicht om overnames aan te bieden, u kunt deze ook via een tweedehands site of kringloop te koop aanbieden. Of u neemt deze mee naar uw volgende woning. Maar de nieuwe huurder is ook niet verplicht om de overnames te accepteren. Als de nieuwe huurder geen overnames wenst moet u alles verwijderen. Wanneer er nog geen nieuwe huurder bekend is dan kunt u er voor kiezen om de overnames achter te laten tot er een nieuwe huurder bekend is. Als blijkt dat de nieuwe huurder de overnames net wil, dan krijgt u drie werkdagen te tijd om de overnames alsnog te verwijderen.

Overnames keuren op veiligheid

Als u overnames heeft waarbij elektra, water of gasleidingen zijn aangelegd moeten deze eerst gekeurd worden door een erkend installateur. Eerder mag u deze niet te overname aanbieden. De kosten voor deze keuring zijn €65. Als u als een keuringsrapport van een erkend installateur kunt aantonen hoeft er geen veiligheidskeuring plaats te vinden. Wanneer de verhuurconsulent twijfelt zal er alsnog een veiligheidskeuring plaats moeten vinden.

Bij onder andere de volgende zaken moet u er rekening mee houden dat u een veiligheidskeuring moet betalen:

  • Een zelf geplaatste keuken met inbouwapparatuur, waardoor er een extra groep is gemaakt. Of als er extra elektriciteitspunten zijn toegevoegd;
  • Een verlaagd plafond met bijvoorbeeld spotjes. Het kan voorkomen dat het verlaagde plafond eruit gehaald moet worden voor een keuring;
  • Elektra aangebracht in de tuin, schuur of berging;
  • Zelf geplaatst schakelmateriaal.

Bij onveilige situaties altijd verwijderen

Als de verhuurconsulent constateert dat een overname onveilig is dan moet u deze verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof schroten op een plafond of wand. Dit smelt bij brand en is daardoor onveilig.

Direct naar

Click to access the login or register cheese