In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk huurRegels voor bewoning ‹ Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Het is voor buren niet fijn als uw tuin een rommel is of als er stank uit uw tuin komt. Om die reden mag u uw tuin ook niet gebruiken als opslagplaats, werkplek of bedrijfsruimte. U moet uw tuin netjes onderhouden. Zo kunt u en uw buurtgenoten buiten zitten en genieten. Kijk op rijksoverheid wat…

Het is voor buren niet fijn als uw tuin een rommel is of als er stank uit uw tuin komt. Om die reden mag u uw tuin ook niet gebruiken als opslagplaats, werkplek of bedrijfsruimte. U moet uw tuin netjes onderhouden. Zo kunt u en uw buurtgenoten buiten zitten en genieten. Kijk op rijksoverheid wat de regelgeving over erf- en perceelafscheidingen is.

Planten, struiken en bomen

  • Een tuin houd u al netjes door regelmatig onkruid te verwijderen, struiken, bomen en heggen te snoeien en het gras te maaien.
  • Tegels vragen in principe weinig onderhoud, wel moet u onkruid tussen de tegels verwijderen. Het nadeel van tegels is dat deze regenwater niet goed afvoeren en in hete zomers warmte opslaan.
  • Als u een nieuwe boom plant dan moet deze minstens 2 meter van de grens met de buren staan. Koop bij voorkeur geen boom die hoger zal worden dan 6 meter. Een tuincentrum kan u hierbij adviseren.
  • Nieuwe struiken moeten minstens 50 cm van de grens met uw buren staan.
  • U mag geen planten of struiken planten die schadelijk kunnen zijn voor het gebouw of de bestrating. Voorbeelden hiervan zijn Japanse duizendknoop, Bamboe en Hedera (klimop).
  • Voor alle planten geldt dat uw buren er geen last van mogen hebben! De bomen, vaste planten en struiken die u plant mogen in de tuin blijven staan als u verhuist. U krijgt er geen vergoeding voor.

Erfafscheiding

  • Voor enkele complexen hebben we extra regels over schuttingen en heggen. Deze heeft u bij de huurovereenkomst gekregen.
  • U kunt alleen erfafscheidingen die op de erfgrens staan verwijderen als u dit met uw buren heeft overlegd.
  • Een erfafscheiding aan de voorzijde van een huis mag niet hoger zijn dan 1 meter.
  • Aan de zijkant en de achterkant van uw tuin mag een erfafscheiding niet hoger zijn dan 2 meter.

Schuren en garages

Als u een schuur,tuinhuis, garage, overkapping of berging wilt bouwen of plaatsen in uw tuin dan moet u dit altijd eerst schriftelijk aanvragen. U krijgt dan wel of geen toestemming, zo krijgt u geen verassingen achteraf. Er worden geen illegalen schuren ed meer gedoogd. Voorkom boetes of een sommatie tot verwijderen.

Daarnaast moet u bij de gemeente navragen of u een bouwvergunning nodig heeft.

Vraag een schuur, berging, carport of ander bouwwerk aan via

(knop woning veranderen)

Direct naar

Meer over tuinonderhoud

Click to access the login or register cheese