Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Ons kantoor is voorlopig gesloten voor bezoekers. Lees hier voor meer informatie. 

HomeIk huur ‹ Reparaties en onderhoud

Reparaties en onderhoud

Heuvelrug Wonen doet een groot deel van reparaties en onderhoud aan uw woning. Sommige kleine klussen doet u zelf. U kunt hier opzoeken wie wat doet.

Bij spoed belt u 0343 53 60 80

Bij spoed kunt u ons ook buiten kantoortijden bereiken via ons telefoonnummer 0343 53 60 80. U krijgt dan onze storingsdienst Herstelpartner aan de telefoon. Spoed betekent: Inbraakgevaar, stroomuitval, ernstige lekkage of gevaar voor bewoner(s). Voor spoed zijn wij 24/7 te bereiken.

Voor alle overige reparatieverzoeken kunt u op werkdagen de reparatielijn bellen tussen 8:00 en 12:00. Ook kunt u online uw reparatieverzoek indienen.

Bij geen warmwater, verstopping of glasbreuk moet u de storingsnummers bellen.

Na een reparatieverzoek kunt u via uw email een uitnodiging ontvangen voor een enquête over de afhandeling van de reparatie. We vinden het fijn als u deze wilt invullen. Zowel Heuvelrug Wonen als onze aannemers gaan voor een 10! Als u tevreden bent zijn wij het ook!

Wat moet u zelf herstellen

In ons onderhouds ABC kunt u terug zien wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud of reparatie.

Er is iets stuk

Heuvelrug Wonen voert reparaties meestal binnen twee weken na uw melding uit. Als u een reparatieverzoek bij ons indient zorgen wij ervoor dat de juiste vakman contact opneemt met u. Soms komt eerst de opzichter bij u langs om de situatie goed te bekijken en te beoordelen. Veel reparaties zijn gratis, maar niet alles.

Als iets stuk is door uw eigen schuld

U betaalt de reparatie zelf als er iets door uw schuld kapot is gegaan. Ook als een medebewoner of uw bezoek iets stuk maakt, betaalt u de reparatie. Ga goed en zorgvuldig om met uw woning, denk daarbij aan:

  • Bescherm uw waterleidingen tegen bevriezing;
  • Zorg dat (dak)ramen niet kunnen open- of dicht waaien en breken;
  • Iets is in de wastafel of toilet gevallen waardoor er een barst in zit.

Als u zelf iets verbouwd heeft

Als u uw keuken heeft verbouwd of een andere verbouwing gedaan hebt, dan moet u de verandering zelf onderhouden. Ook reparaties aan wat er verbouwd is, betaalt u zelf. Lees meer over wat u zelf in uw woning mag verbouwen en veranderen in het onderdeel Woning veranderen.

Direct naar

Meer over reparaties en onderhoud