Opgelet! Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren! Medewerkers die, namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk huur ‹ Reparaties en onderhoud

Reparaties en onderhoud

Heuvelrug Wonen doet een groot deel van reparaties en onderhoud aan uw woning. Sommige kleine klussen doet u zelf. U kunt hier opzoeken wie wat doet.

Bij spoed belt u 0343 – 53 60 80

Bij spoed kunt u ons ook buiten kantoortijden bereiken via ons telefoonnummer 0343 – 53 60 80. U krijgt dan onze storingsdienst Herstelpartner aan de telefoon. Spoed betekent: Inbraakgevaar, stroomuitval, ernstige lekkage of gevaar voor bewoner(s). Voor spoed zijn wij 24/7 te bereiken.

Voor alle overige reparatieverzoeken kunt u op werkdagen de reparatielijn bellen tussen 8:15 en 12:00 uur. Ook kunt u online uw reparatieverzoek indienen.

Bij geen warmwater, verstopping of glasbreuk moet u de storingsnummers bellen.

Na een reparatieverzoek kunt u via uw email een uitnodiging ontvangen voor een enquête over de afhandeling van de reparatie. We vinden het fijn als u deze wilt invullen. Zowel Heuvelrug Wonen als onze aannemers gaan voor een 10! Als u tevreden bent zijn wij het ook!

Wat moet u zelf herstellen

In ons onderhouds ABC kunt u terug zien wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud of reparatie.

Er is iets stuk

Heuvelrug Wonen voert reparaties meestal binnen twee weken na uw melding uit. Als u een reparatieverzoek bij ons indient zorgen wij ervoor dat de juiste vakman contact opneemt met u. Soms komt eerst de opzichter bij u langs om de situatie goed te bekijken en te beoordelen. Veel reparaties zijn gratis, maar niet alles.

Als iets stuk is door uw eigen schuld

U betaalt de reparatie zelf als er iets door uw schuld kapot is gegaan. Ook als een medebewoner of uw bezoek iets stuk maakt, betaalt u de reparatie. Ga goed en zorgvuldig om met uw woning, denk daarbij aan:

  • Bescherm uw waterleidingen tegen bevriezing;
  • Zorg dat (dak)ramen niet kunnen open- of dicht waaien en breken;
  • Iets is in de wastafel of toilet gevallen waardoor er een barst in zit.

Als u zelf iets verbouwd heeft

Als u uw keuken heeft verbouwd of een andere verbouwing gedaan hebt, dan moet u de verandering zelf onderhouden. Ook reparaties aan wat er verbouwd is, betaalt u zelf. Lees meer over wat u zelf in uw woning mag verbouwen en veranderen in het onderdeel Woning veranderen.

Direct naar

Meer over reparaties en onderhoud