In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk huur ‹ Reparaties en onderhoud

Reparaties en onderhoud

Heuvelrug Wonen doet een groot deel van reparaties en onderhoud aan uw woning. Sommige kleine klussen doet u zelf. U kunt hier opzoeken wie wat doet.

Bij spoed belt u 0343 – 53 60 80

Bij spoed kunt u ons ook buiten kantoortijden bereiken via ons telefoonnummer 0343 – 53 60 80. U krijgt dan onze storingsdienst Herstelpartner aan de telefoon. Spoed betekent: Inbraakgevaar, stroomuitval, ernstige lekkage of gevaar voor bewoner(s). Voor spoed zijn wij 24/7 te bereiken.

Voor alle overige reparatieverzoeken kunt u op werkdagen de reparatielijn bellen tussen 8:15 en 12:00 uur. Ook kunt u online uw reparatieverzoek indienen.

Bij geen warmwater, verstopping of glasbreuk moet u de storingsnummers bellen.

Na een reparatieverzoek kunt u via uw email een uitnodiging ontvangen voor een enquête over de afhandeling van de reparatie. We vinden het fijn als u deze wilt invullen. Zowel Heuvelrug Wonen als onze aannemers gaan voor een 10! Als u tevreden bent zijn wij het ook!

Tocht in huis, het hoort erbij

Regelmatig krijgen we vragen en klachten over tocht in de woning. Tocht ontstaat als ramen en deuren niet goed afsluiten en een duidelijke kier naar buiten zichtbaar is. Het gevoel van tocht blijkt nagenoeg altijd een luchtstroom in de woning die niets te maken heeft met tocht. Dat heet schijntocht. Schijntocht ontstaat bijvoorbeeld wanneer een radiator de lucht in de woning opwarmt. Deze opgewarmde lucht is lichter dan de koude lucht in de woning, hierdoor stijgt de warme lucht op. De warme lucht verplaatst zich door de ruimte via de wanden, het plafond en de vloer terug naar de radiator. Tijdens deze circulatie is de warme lucht kouder geworden. Als deze lucht bij de radiator terug is wordt de lucht weer opnieuw opgewarmd en begint het proces opnieuw. Hierdoor kunt u een onaangename koude luchtstroom voelen. Hoe groter de verschil tussen afkoelen en verwarmen, hoe meer schijntochtervaringen.

We adviseren u om gordijnen voor de ramen en de voordeur te hangen, zo koelt de lucht minder snel af. Zorg daarbij dat de gordijnen niet voor de verwarming hangen de opgewarmde lucht ook niet achter het gordijn terecht kan komen. Een luchtstroom en schijntocht in de woning hoort erbij en kunnen wij niet oplossen. Vragen en klachten over tocht nemen wij niet meer in behandeling. Alleen als u met een foto kunt aantonen dat er een zichtbare kier is tussen deuren en ramen waarbij de buitenruimte zichtbaar is zullen wij een vakman bij u langs laten gaan. Is dat niet het geval dan kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Wat moet u zelf herstellen

In ons onderhouds ABC kunt u terug zien wie er verantwoordelijk is voor welk onderhoud of reparatie.

Er is iets stuk

Heuvelrug Wonen voert reparaties meestal binnen twee weken na uw melding uit. Als u een reparatieverzoek bij ons indient zorgen wij ervoor dat de juiste vakman contact opneemt met u. Soms komt eerst de opzichter bij u langs om de situatie goed te bekijken en te beoordelen. Veel reparaties zijn gratis, maar niet alles.

Als iets stuk is door uw eigen schuld

U betaalt de reparatie zelf als er iets door uw schuld kapot is gegaan. Ook als een medebewoner of uw bezoek iets stuk maakt, betaalt u de reparatie. Ga goed en zorgvuldig om met uw woning, denk daarbij aan:

  • Bescherm uw waterleidingen tegen bevriezing;
  • Zorg dat (dak)ramen niet kunnen open- of dicht waaien en breken;
  • Iets is in de wastafel of toilet gevallen waardoor er een barst in zit.

Als u zelf iets verbouwd heeft

Als u uw keuken heeft verbouwd of een andere verbouwing gedaan hebt, dan moet u de verandering zelf onderhouden. Ook reparaties aan wat er verbouwd is, betaalt u zelf. Lees meer over wat u zelf in uw woning mag verbouwen en veranderen in het onderdeel Woning veranderen.

Direct naar

Meer over reparaties en onderhoud

Click to access the login or register cheese