In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk huurReparaties en onderhoudOverzicht van reparaties en onderhoud ‹ Muren, plafonds en trappen

Muren, plafonds en trappen

Heuvelrug Wonen zorgt ervoor dat de wanden en plafonds goed genoeg zijn om teen muur te behangen of een plafond te sauzen. Het behangen of sauzen moet u zelf doen.

Heuvelrug Wonen zorgt dat muren en plafonds goed genoeg zijn om te kunnen schilderen of behangen. Het onderhoud hieraan voert u verder zelf uit.

Waterschade en inboedelverzekering

Schade aan uw inboedel, dus ook plafond- en wandafwerking (behang en muurverf) is erg vervelend. Zeker als het buiten uw schuld om is. Als u schade heeft door een lekkage van een andere woning dan kunt u de bewoners aansprakelijk stellen. Helaas geeft dit vaak problemen. Als u dat wilt voorkomen kunt u een inboedel verzekering afsluiten. Dan bent u gedekt voor schade veroorzaakt door brand, inbraak en diefstal en lekkage. Een inboedelverzekering kunt u al afsluiten vanaf €5 per maand. Maar lees goed uw polisvoorwaarden door en meldt dat het om een huurwoning gaat. De huurder is verplicht een (vermoedelijke) lekkage direct te melden. Dit voorkomt gevolgschade.

Wie onderhoud wat?

Huurder

  • Schilderen en herstellen van plafonds, ook na waterschade. Let op; uw inboedelverzekering dekt vaak de kosten als de lekkage uit een andere woning komt;
  • Repareren van kleine beschadigingen en krimpnaden aan het stucwerk van muren en plafonds.

Huurder; of Heuvelrug Wonen als u een service abonnement heeft

  • Kleine reparaties en onderhoud aan (vlizo)trappen, leuningen en scharnieren.

Heuvelrug Wonen

  • Onderhouden van de buitengevels, inclusief aangebrachte isolatie, voegwerk, vensterbanken, gevelbeplating en schilderwerk;
  • Repareren van loslatend en ernstig beschadigd stucwerk van muren en plafonds;
  • Vervangen of vastzetten van loslatend tegelwerk wat standaard in de woning hoort.

Tip

Kijk bij vocht en schimmel voor tips om schimmel weg te halen en te voorkomen. Als u rookt geeft dit een aanslag op uw schilderwerk, plafonds en muren in de woning. Als u niet buiten kunt of wilt roken, neem dan regelmatig uw wanden, kozijnen en plafonds af met een middel wat nicotine aanslag verwijderd.

Een trap schilderen of vloerbedekking

Als u een trap bekleed met vloerbedekking dan zorgt dit ook voor geluiddemping. Het geluid van iemand die een trap op loopt kan erg doordringen. Zelfs tot bij uw buren. Het is daarom toegestaan om een trap te bekleden met vloerbedekking. Houd u er echter rekening mee dat u bij een verhuizing de vloerbedekking moet verwijderen en de trap weer ‘gereed voor vloerbedekking’ moet zijn voor de volgende huurder. Dat betekend dat dikke plakkaten lijm verwijderd moeten zijn.

Direct naar

Meer over muren, plafonds en trappen

Click to access the login or register cheese