Per 1 januari 2024 zijn Heuvelrug Wonen en RK Zeist gefuseerd. Zij gaan samen verder als NabijWonen. NabijWonen is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30086686. De overgang naar NabijWonen gaat met de menselijke maat. Aan de telefoon begroeten wij u namens NabijWonen. Alle huurderszaken regelt u nog steeds op de website van Heuvelrug Wonen of op de website van RK Zeist. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0343 – 53 60 80.
HomeIk huur ‹ Woning veranderen

Woning veranderen

U mag veel zelf veranderen in of om uw woning. Als u iets verandert of aanpast in uw woning dan heet dat een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening) Wel moet er eerst een toestemming gevraagd worden aan Heuvelrug Wonen.

U vraagt Heuvelrug Wonen om een schriftelijke toestemming voordat u iets verandert dat niet makkelijk in oorspronkelijke staat terug te brengen is en dat vastzit aan de woning. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een muur weghalen of een extra (dak)raam plaatsen. 

Als u veranderingen aanbrengt die weer gemakkelijk te verwijderen zijn, zoals het leggen van tapijt of het behangen van een wand, hoeft u geen toestemming te vragen.

De meest voorkomende veranderingen in een woning die mensen graag doen staan in onze ZAV-wijzer. Hierin staat wat u kan en mag verbouwen en hoe het zit met een volgende huurder en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud.

U houdt er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van een ZAV en de daarbij behorende kosten.

Het is niet mogelijk om een zelf aangebrachte voorziening (ZAV) tegen een huurverhoging te laten uitvoeren.

Woningen met een bouwjaar voor 1994

Vanaf 1993 is asbest verboden. In oudere woningen zit soms nog wel asbest. Bewerken van materiaal waar asbest in is verwerkt kan gevaarlijk zijn (zoals boren, schuren, breken). Er kunnen asbestvezels los komen en dat is ongezond. Lees er meer over op de pagina over asbest.

Direct naar

Click to access the login or register cheese