In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk huurWoning veranderenWat mag ik veranderen ? ‹ Keuken verbouwen

Keuken verbouwen

U kunt uw keuken zelf veranderen of verbeteren. Bijvoorbeeld met extra kastjes, tegels of apparatuur.

Extra apparaten

 • U heeft toestemming om een aansluiting voor een vaatwasser te maken. Wel moet dit door een erkent installateur gedaan worden. Vaak heeft u een extra groep nodig wat ook door een erkend installateur moet worden geplaatst zodat dit brandveilig gebeurt. U moet het melden als u een vaatwasser in de keuken aanbrengt.
 • U mag geen afzuigkap met motor aansluiten op de mechanische ventilatie.
 • Voor een afzuigkap met motor is een gat door de muur nodig. Dit moet u altijd aanvragen bij Heuvelrug Wonen. Woont u in een flat of boven/beneden woning? Dan mag u geen gat door de muur boren.
 • Inbouwapparatuur in de keukenkastjes is uw eigen verantwoording. Deze moeten worden verwijderd als u gaat verhuizen. Soms kan een nieuwe huurder deze overnemen. Als de nieuwe huurder dit niet wil overnemen dan moet u deze verwijderen en zorgen voor keukenkastjes met bijpassend deurtje en een legplank.

Kraan en keukenblok

 • U mag zelf een andere kraan plaatsen. Het onderhoud van een eigen geplaatste kraan moet u zelf doen.
 • U mag het keukenblok vervangen voor een blok in vergelijkbare of betere kwaliteit.
 • Als u ongewone kleuren in uw keuken heeft dan zullen wij bij verhuizing vragen om de kastjes te vervangen.
 • Als u gaat verhuizen dan kunt u een vergoeding krijgen voor de verbeteringen in de keuken. Zoals een langer aanrechtblad of extra kastjes. Bewaar altijd de bonnen en de tekeningen. Zonder deze vervalt de kans op een vergoeding.

Tegels

 • U mag tegels vervangen of één keer overplakken mits de onderliggende tegels goed vastzitten. Het onderhoud aan de tegels en de voegen is dan wel uw verantwoording.
 • Het plaatsen ven vloertegels in de keuken moet u schriftelijk aanvragen. In sommige complexen is dit niet toegestaan.
 • Bij ongewone kleuren of design kunnen we bij verhuizing vragen de tegels te verwijderen en neutralere tegels terug te plaatsen.
 • Bewaar altijd een paar extra tegels, voor als iets breekt of als een leiding gerepareerd moet worden.

Verhuizen en vergoedingen

In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen voor een nieuw geplaatste keuken. Vanzelfsprekend biedt u de keuken in een onderhoudsvrije staat aan. Deze vergoeding krijgt u als u gaat verhuizen. Het is dan wel belangrijk dat u kunt aantonen in welk jaar u deze keuken heeft geplaatst. Bewaar bonnen en tekeningen daarom altijd goed. Heuvelrug Wonen kijkt dan naar de leeftijd van de keuken en het afschrijvingstermijn. De maximale vergoeding voor een nieuw geplaatste keuken is €2500 met een afschrijvingstermijn van 20 jaar. Dit is inclusief uitbreidingen zoals een langer aanrechtblad of extra keukenkastjes.

Heuvelrug Wonen geeft geen vergoeding voor inbouwapparatuur. Deze kunt u aanbieden aan de nieuwe huurder. De nieuwe huurder is niet verplicht om inbouwapparatuur over te nemen. Als u uw inbouwapparatuur mee wilt nemen naar uw nieuwe woning of als de nieuwe huurder deze niet wilt overnemen, dan moet u zorgen voor een complete en degelijke keuken. Er mogen geen gaten in het keukenblok zitten van eerdere inbouwapparatuur. U neemt dus met het plaatsen van een eigen luxe keuken wel een risico.

Direct naar

Meer over keuken verbouwen

Click to access the login or register cheese