Opgelet! Medewerkers die namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.

Vloeren

Harde vloeren, zoals laminaat, parket of plavuizen zijn niet overal toegestaan. Dit type vloerbedekking kan voor veel geluidshinder zorgen. Kijk op deze pagina of u een hade vloer mag plaatsen en welke voorwaarden hierbij horen.

Voorwaarden bij een harde vloer

  • Een vloer die ‘vast’ gemaakt wordt aan de cementdekvloer van de woning is niet toegestaan. Bijvoorbeeld het plakken van PVC of vastlijmen van parket en/of tegels.
  • Breng de harde vloerbedekking zwevend aan. Dit betekent dat de vloerbedekking niet in aanraking mag komen met de omringende wanden. Zo voorkomt u dat geluiden in uw huis bij uw buren doorklinken. Zorg dus dat er tussen de vloerbedekking en de wanden ruimte is. Deze tussenruimte kunt u met elastische kit dichtmaken of met een plint afdekken.
  • Onder de harde vloer moet u een geluiddempende ondervloer leggen van minimaal 9 mm. Deze ondervloer moet voor een geluiddemping van 25Db kunnen zorgen.
  • Het kruipluik moet altijd bereikbaar kunnen zijn.
  • Breng uw vloer zo aan dat deze ook weer gemakkelijk verwijderd kan worden.

Als u tapijt legt is een ondervloer niet nodig.

Als u een harde vloer heeft dan moet u er rekening mee houden dat de vloer zorgt voor contactgeluid. Dat kan bij uw buren als zeer hinderlijk worden ervaren. Bij overlastmeldingen kan er een controle van de vloer en de ondervloer plaatsvinden. Het gevolg kan zijn dat uw vloer niet aan de voorwaarde voldoet en u voor een oplossing moet zorgen. 80% van de overlast van een vloer kan al voorkomen worden als u enkele kleden gebruikt en niet met schoenen aan over de vloer loopt.

Direct naar

Meer over vloeren

Click to access the login or register cheese