In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk zoek een woningIk zoek een koopwoning ‹ Verkoopbeleid

Verkoopbeleid

Hieronder leggen we uit waarom dat zo is en hoe ons verkoopbeleid in elkaar zit.

Vóór 2014: woningen verkopen om nieuw te bouwen


Ongeveer vijf jaar geleden besloot Heuvelrug Wonen jaarlijks zo’n vijftien woningen te verkopen. Met de opbrengsten daarvan konden wij onze voorraad woningen vernieuwen en uitbreiden. Bovendien konden op deze manier huurders een woning kopen. Sinds die tijd is er in corporatieland veel veranderd en verandert er nog veel. Er zijn in onze gemeente nauwelijks nog plekken om te bouwen. Op dit moment bouwen we op de laatste grote locatie aan De Lange Dreef in Driebergen. Elk nieuwbouwproject daarna, zal veel kleiner zijn.

Nu: zorgvuldig omgaan met de woningvoorraad

Dit bij elkaar betekent dat we zuinig moeten omgaan met onze woningvoorraad, want uitbreiding zal nog maar beperkt kunnen. Om de aantallen sociale huurwoningen op peil te houden en de woningen bij de tijd te houden zullen we dus vooral ons geld in groot-onderhoud en renovatie stoppen. En daarnaast blijven we investeren in kleinschalige nieuwbouw.

We verkopen alleen nog in beperkte mate woningen. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat ook mensen in de Utrechtse Heuvelrug kunnen wonen, die geen koopwoning kunnen kopen. Of mensen die gewoon liever huren dan kopen.

Hoe zit het met de toekomst?

Of dit altijd zo blijft, kunnen we niet voorspellen. Maar de komende jaren verwachten we niet dat de omstandigheden zo veranderen dat we tot meer verkoop overgaan. Wanneer dat wel het geval is, maken we dit direct breed bekend.

Direct naar

Click to access the login or register cheese