In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.

Inkomenseis

Sociale huurwoningen zijn voor huishoudens met een jaarlijks (gezamenlijk) inkomen tot tussen de € 44.035 (alleenstaand) en €48.625 (meerpersoonshuishouden)

Het inkomen van uw meeverhuizende volwassen personen tellen mee. Behalve meerderjarige kinderen. Een sociale huurwoning heeft een huur van minder dan €808,06 (prijspeil 2023), gemeten op het moment dat u de woning gaat huren. Op WoningNet staan alle voorwaarde die gelden om in aanmerking te komen voor een woning.

In de advertentie van de woning staan soms extra voorwaarden. Dat zijn bijvoorbeeld eisen aan uw inkomen of uw leeftijd. Dit heet passend toewijzen. 

U heeft mogelijk recht op huurtoeslag van de Belastingdienst. U krijgt dan een bijdrage in de huurkosten. Kijk daarvoor op www.toeslagen.nl of bel 0800-0543 (gratis).  Hou er rekening mee dat voor huurtoeslag het inkomen van uw kinderen wél meetelt. 

Inkomen en inkomensstijging

Uw inkomen toetsen we op het moment van woningtoewijzing, aan de hand van een inkomensverklaring van de belastingdienst over 2021 of 2022. Indien uw inkomen is veranderd en u kunt dit aantonen kunnen we ook op het actuele inkomen toetsen of u in aanmerking komt voor de woning. Dan wordt beoordeeld of uw inkomen passend is bij de gewenste woning. Als u later meer gaat verdienen, heeft dat geen gevolgen voor het huren van de woning. U mag gewoon blijven wonen waar u woont. Wel kan een inkomensverandering invloed hebben op uw huurtoeslag. Neem daarom altijd contact op met de Belastingdienst als u inkomen veel is veranderd.

Direct naar

Meer over inkomenseis

Click to access the login or register cheese