Opgelet! Onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren! Medewerkers die, namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk zoek een woningInschrijven en reageren ‹ Voorrang op een sociale huurwoning

Voorrang op een sociale huurwoning

Op de sociale huurwoningen met een huur tot €678,66 (prijspeil 2022) geldt altijd het passend toewijzen. Soms is er nog een extra voorrang op een woning in WoningNet. Hier leest u wat dit betekent.

Mensen van 66 jaar en 4 maanden krijgen voorrang

Als u de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt (66 jaar en 4 maanden, prijspeil 2022) dan krijgt u voorrang op een senioren woning. De voorrang is in combinatie met uw (gezamenlijk) jaarinkomen en inschrijfduur. Mensen die 66 jaar en 4 met een lager inkomen hebben voorrang op een senioren woning met een huurprijs tot €633,25. Kijk bij passend toewijzen voor meer informatie over de inkomensgrenzen. Iedereen mag op een seniorenwoning reageren, alleen de mensen met de AOW gerechtigde leeftijd krijgen voorrang.

Jongerenwoningen

Als in WoningNet ‘jongerenwoning’ staat vermeld dan betekent dit dat jongeren in de leeftijd van 22 t/m 29 jaar voorrang krijgen op deze woning. Iedereen mag op een jongeren woning reageren. Alleen krijgen jongeren in de leeftijd 22 t/m 29 jaar voorrang. Deze voorrang op leeftijd is in combinatie met het passend toewijzen.

Van groot naar beter

Als uw sociale huurwoning een woning is met minimaal drie slaapkamers dan krijgt u voorrang op een sociale huurwoning met maximaal 2 slaapkamers. Woningzoekenden met een sociale huurwoning met minimaal 3 slaapkamers vragen bij hun eigen verhuurder deze voorrangsregeling aan. Huurt u een woning van Heuvelrug Wonen? Dan kunt u een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor deze regeling. U kunt ons mailen via info@heuvelrugwonen.nl. Na controle of de woning daadwerkelijk 3 slaapkamers heeft wordt uw account in WoningNet aangepast. De voorwaarde hierbij is dat u minimaal 1 jaar in de woning woont.

Ondanks deze voorrang heeft u geen garantie dat u hierdoor sneller een andere sociale huurwoning kunt krijgen. Naast deze voorrang is ook ‘passend toewijzen’ van toepassing. Het inkomen en de huishoudsamenstelling moet passend zijn bij de huurprijs volgens de inkomensgrenzen die horen bij het betreffende jaar. Het beleid van Heuvelrug Wonen bij deze voorrangsregeling is dat u een huursprong van maximaal €50 krijgt op uw huidige netto huur. Als de huursprong er voor zorgt dan u niet passend bent voor de woning dan kunnen we de woning niet verhuren. We trekken de aanbieding dan in en gaan verder met de volgende kandidaat.

Ook voorrang voor grote huishoudens

Ook de grootte van een huishouden speelt een belangrijke rol: Meerpersoonshuishoudens krijgen voorrang bij de woningen met vier kamers of meer. In de advertentie in WoningNet staat het aantal personen aangegeven.

Mantelzorg

Moet u verhuizen omdat u mantelzorg gaat verlenen of ontvangen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor urgentie. U kunt dit navragen bij uw gemeente.

Direct naar

Meer over voorrang op een sociale huurwoning

Click to access the login or register cheese