Opgelet! Medewerkers die namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk zoek een woningWoningruil ‹ Welke gebreken kunt u melden na woningruil?

Welke gebreken kunt u melden na woningruil?

Met het doen van een woningruil accepteert u de staat van de woning zoals deze op dat moment is. Toch kan het voorkomen dat er na een woningruil onverwachte gebreken in de woning aan het licht komen.

De opleverstaat van de woning

U heeft de woning bezichtigd met de oud-huurder en een verhuurconsulent van Heuvelrug Wonen. Tijdens de inspectie maken wij een inspectierapport op. Daarin staat vermeld wie de eventuele gebreken in de woning moet herstellen.

Heuvelrug Wonen vertrouwt erop dat u en de oud-huurder goede afspraken maken over de opleverstaat van de woning. U accepteert de woning in bewoonde staat en moet zich daarvan bewust zijn dat u de gebruikssporen en reparaties zelf moet herstellen

Toch nog gebreken?

Binnen een maand kunt u contact opnemen met de verhuurconsulent. Zij kan bepalen of Heuvelrug Wonen de herstelwerkzaamheden verricht of dat u het zelf moet herstellen. U kunt voor meer informatie ook het onderhoud ABC raadplegen.

Zijn er door de vorige huurder zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) gedaan in de woning, dan staat in de bijlage van uw huurcontract wie verantwoordelijk is voor het onderhoud of de herstelwerkzaamheden.

U heeft een WMO voorziening in uw huidige woning

Als u in uw huidige woning een WMO voorziening heeft en u wilt dat deze wordt overgeplaatst naar uw nieuwe huis,woning, dan moet u zelf contact opnemen met de gemeente. Zij kunnen u verder informeren

Direct naar

Meer over welke gebreken kunt u melden na woningruil?

Click to access the login or register cheese