Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.
Ons kantoor kunt u alleen op afspraak bezoeken

Nieuws

Attentie! Wij zijn gesloten van 1 tot 7 november

29 september 2021 - Wij zijn van 1 tot en met 5 november gesloten omdat wij een nieuw computersysteem in gebruik nemen.

Woningcorporaties Heuvelrug Wonen in Doorn en Woningbouwstichting Cothen fuseren op 1 januari 2022

22 september 2021 - Heuvelrug Wonen is per 1 januari 2022 de nieuwe verhuurder van de huurders van Woningbouwstichting Cothen.

Heuvelrug Wonen levert 600ste verduurzaamde woning op en zet huurders in het zonnetje

7 juli 2021 - Aan de prinses Beatrixlaan in Driebergen werd op 7 juli de 600e verduurzaamde woning opgeleverd. Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen, zette daarom de bewoners in het zonnetje. Hun woning is flink onder handen genomen. Van een nieuw dak tot aan nieuwe ramen met HR++ glas. De woning gaat daardoor van Label D naar A.

Heuvelrug Wonen bouwt 28 sociale huurwoningen op het terrein De basis in Doorn

30 juni 2021 - Directeur-bestuurder Jos Sleyfer (Heuvelrug Wonen) en Henk Janssen (Ontwikkelingsmaatschappij Bovenkwartier) ondertekenden op 29 juni 2021 de koopovereenkomst van de grond voor de bouw van 28 levensloopbestendige sociale huurwoningen.

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

28 juni 2021 - Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Daarom roept Belastingdienst/ Toeslagen huurders op om vóór 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 aan te vragen via toeslagen.nl/huurtoeslag.

Gemeente, de Federatie en huurders-organisaties ondertekenen Prestatieafspraken 2021

24 juni 2021 - Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt op grond van de Woningwet 2015 jaarlijks prestatieafspraken met de woningcorporaties. Met de woningcorporaties Heuvelrug Wonen, Rhenam Wonen en Woningbouwvereniging Maarn, samen de Federatie, en hun huurdersorganisaties zijn voor de periode 2019–2024 meerjarige prestatieafspraken gemaakt. Voor 2021 hebben partijen samen een addendum opgesteld, als aanvulling en actualisering van de thema’s van de prestatieafspraken 2019-2024.

Krijg ik dit jaar huurverhoging of heb ik zelfs recht op huurverlaging?

16 juni 2021 - Veel huurders krijgen te maken met de financiële gevolgen door de maatregelen tegen corona. Dit jaar zijn er daarom een aantal afspraken gemaakt om de lasten iets te verlichten. Deze afspraken gelden alleen voor huurders in een sociale huurwoning. Hieronder staan deze afspraken op een rij en leest u wat u eventueel zelf moet doen…

Heuvelrug Wonen behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

1 juni 2021 - Heuvelrug Wonen heeft de 4e plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data. Heuvelrug Wonen behoort tot de koplopers in de corporatiesector die het energiegebruik terugdringen van huurwoningen De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te…

Wilt u kleiner gaan wonen? Van Groot naar Beter verandert

12 april 2021 - Wilt u kleiner gaan wonen? Dan heeft u misschien recht op voorrang als u via WoningNet zoekt naar een andere woning. Dit was al zo. Misschien zoekt u zelfs al met voorrang. Maar binnenkort verandert de werkwijze.

Eenmalige huurverlaging 2021

17 februari 2021 - In 2021 hebben huurders van een sociale huurwoning met een hoge huur en een laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging.