Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.
Ons kantoor kunt u alleen op afspraak bezoeken
Home ‹ Eenmalige huurverlaging 2021

Eenmalige huurverlaging 2021

In 2021 hebben huurders van een sociale huurwoning met een hoge huur en een laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging.

Kom ik in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging?

Dit hangt af van de hoogte van uw kale huur (de huur zonder servicekosten), uw (gezamenlijk) belastbaar inkomen en de samenstelling van uw huishouden. De huurverlaging geldt alleen voor huurders in een zelfstandige sociale huurwoning.

Had u in 2019 een laag inkomen?

Als u aan de voorwaarden voldoet krijgt u automatisch bericht van ons.

U hoeft zelf niets te doen. De Belastingdienst controleert hoe hoog het inkomen van uw huishouden is in 2019 en uit hoeveel personen uw huishouden nu bestaat. Op basis van deze controle, hebben wij te horen gekregen of u recht heeft op huurverlaging. Wij hebben uw huur automatisch verlaagd. Als u hiervoor in aanmerking kwam dan heeft u van ons bericht gehad.

Is uw inkomen na 2019 gedaald?

Had u na 2019 een daling van uw inkomen, waardoor het inkomen van uw huishouden de afgelopen zes maanden (op jaarbasis) onder de grens in de tabel uitkomt?  En betaalt u een hogere huur dan in de tabel staat? Dan kunt u zelf een aanvraag bij ons indienen. Het aanvraagformulier vindt u hier. Hierin leest u ook welke gegevens u mee moet sturen.

Wat zijn de gevolgen voor mijn huurtoeslag?

Met een lagere huur krijgt u misschien minder huurtoeslag. Met een lager inkomen misschien juist meer. Maak een proefberekening op de site van de Belastingdienst/Toeslagen. Zo ziet u wat de gevolgen zijn voor uw huurtoeslag. 

Type huishoudenInkomen tot inkomensgrensHuurverlaging naar


Één persoon

Tot en met 23.725 euro633,25 euro
Één persoon, AOW-gerechtigd
op 1-1-2021
Tot en met 23.650 euro633,25 euro

Meerdere personen

Tot en met 32.200 euroTwee personen: 633,25 euro Drie of meer personen: 678,66 euro
Meerdere personen, van wie
ten minste één AOW-gerechtigd
is op 1-1-2021
Tot en met 32.075 euroTwee personen: 633,25 euro Drie of meer personen: 678,66 euro

Direct naar