In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
Home ‹ Gemeente, corporatie en huurders maken afspraken over ‘wonen’

Gemeente, corporatie en huurders maken afspraken over ‘wonen’

Woningcorporatie Heuvelrug Wonen en haar huurdersorganisatie hebben met de gemeente Wijk bij Duurstede prestatieafspraken gemaakt. Die gaan over het ‘wonen’ in de gemeente. Voor (toekomstige) huurders betekenen de afspraken: meer kans op een huis, wonen in een huis met zorg als dat nodig is en energiezuiniger wonen. De afspraken gelden voor de periode 2023 tot en met 2025. Op 16 januari zetten de drie organisaties hun handtekening onder de afspraken.

Gezamenlijke visie en ambitie
Met de afspraken staat vast welke koers de organisaties willen varen. Zij bepaalden samen een visie en ambitie over volkshuisvestelijke thema’s zoals betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Ook bespraken zij welke kijk en doelen zij delen over de volkshuisvesting in de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze gezamenlijke kijk en doelen zorgen voor een positieve samenwerking. Het halen van de doelen verbetert hierdoor ook.  

Door de samenwerking zijn betaalbare sociale huurwoningen haalbaar
De drie partijen helpen door hun samenwerking de inwoners op de beste manier bij sociale huisvesting. De behoefte aan meer sociale huurwoningen is groot. Door te bouwen, brengen ze de vraag naar beneden. Samen zorgen ze voor betaalbaar wonen in de gemeente. Betaalbaar gaat over de alle woonlasten van de huurders: de huur, energiekosten en andere vaste lasten.
Verduurzaming is hierbij belangrijk. Heuvelrug Wonen pakt de woningen met de slechtste energielabels als eerste aan. Dat begint eerst met een betere isolatie.  

Ook voor wonen en zorg maakten de organisaties afspraken
Die afspraken gelden voor inwoners met een zorg- en/of ondersteuningsvraag. Zij moeten zoveel mogelijk in staat zijn de eigen regie te voeren over hun leven. Dat betekent dat ze wonen in een geschikte woning en hulp dicht bij huis krijgen. Daarbij is het ook belangrijk, dat zij goed kunnen meedoen in de lokale samenleving.

Verder liggen er nu afspraken over leefbaarheid
Ook hierbij is samenwerking belangrijk. Heuvelrug wonen werkt wijk- en buurtgericht. Daardoor voelen huurders zich thuis in hun buurt en trots erop.
De drie organisaties bouwen verder aan netwerkverbindingen en participanten in het sociaal domein. Door samen te denken en te doen, zorgen zij voor ‘ontmoeting’ en integratie. Daarnaast zorgt dit ervoor, dat inwoners langer zelfstandig kunnen wonen.

Direct naar

Click to access the login or register cheese