Ons kantoor kunt u alleen op afspraak bezoeken
Home ‹ Heuvelrug Wonen behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

Heuvelrug Wonen behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

Heuvelrug Wonen heeft de 4e plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data. Heuvelrug Wonen behoort tot de koplopers in de corporatiesector die het energiegebruik terugdringen van huurwoningen De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te…

Heuvelrug Wonen heeft de 4e plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data.

Heuvelrug Wonen behoort tot de koplopers in de corporatiesector die het energiegebruik terugdringen van huurwoningen

De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te moedigen voor de stappen die zij hebben gezet in het terugdringen van het energiegebruik van woningen. Republiq vergeleek het energieverbruik van het bezit van de corporaties tussen twee opvolgende jaren. De benodigde (open) data is door Republiq opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders (Stedin, Enexis en Liander) en het Kadaster. De gegevens zijn verwerkt tot jaarreeksen die met elkaar kunnen worden vergeleken. Op basis van dit vergelijk is de top 50 tot stand gekomen.

Heuvelrug Wonen heeft een award in ontvangst mogen nemen

De top 10 heeft een award in ontvangst mogen nemen. Voor deze duurzame prijs werkte Republiq samen met InnAut. InnAut is een technische sociale onderneming uit ’s-Hertogenbosch die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek.

Heuvelrug Wonen verduurzaamt de energieprestaties van haar woningvoorraad
Heuvelrug Wonen heeft ruim 1.100 woningen met label D of slechter verduurzaamd. De ruim 1.100 woningen zijn gebracht naar energie-index <1,20 (energielabel A of beter). Jos Sleyfer, directeur-bestuurder: ‘Onze werkwijze kenmerkt zich door een totaalaanpak’.

Duurzaamheid is voor Heuvelrug Wonen een belangrijk thema. Door te investeren in duurzaamheid en energiebesparing, worden de energielasten voor huurders verlaagd, het wooncomfort verbeterd en wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu.

Doel is woonlasten beheersbaar te houden

Heuvelrug Wonen neemt haar maatschappelijke opgave serieus als het gaat om het verduurzamen van haar woningvoorraad. Heuvelrug Wonen wil vooral de woonlasten van haar huurders beheersbaar houden. Daarnaast moet zij voldoen aan de wettelijke verplichting voor woningcorporaties als het gaat om klimaatdoelstellingen. Dat maakt het zo leuk dat we juist bij de manier van meten van deze award goed scoren. Het gaat namelijk over gebruik van gas en stroom, dingen die onze huurders moeten betalen.

We zijn nog lang niet klaar

Dit jaar maar ook de komende jaren gaat Heuvelrug Wonen door op de ingeslagen weg. Vanaf volgend jaar komen de woningen met label C aan de beurt. Ook deze woningen willen we naar label A of beter brengen. Om dit te bereiken hebben we 5 jaar uitgetrokken.

Kees den Dekker, adviseur bij Republiq: “Wanneer we het over duurzaamheid hebben, denken we al snel aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. De corporatiesector en haar huurders werken hier hard aan. Bij Republiq vinden we dat de koplopers in de sector een schouderklopje verdienen! Daarom vergelijken wij de CO2 reductie van alle woningcorporaties in Nederland. En de grootste bespaarders, die belonen we ieder jaar met onze duurzaamheidsprijs!”

Direct naar