Per 1 januari 2024 zijn Heuvelrug Wonen en RK Zeist gefuseerd. Zij gaan samen verder als NabijWonen. NabijWonen is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30086686. De overgang naar NabijWonen gaat met de menselijke maat. Aan de telefoon begroeten wij u namens NabijWonen. Alle huurderszaken regelt u nog steeds op de website van Heuvelrug Wonen of op de website van RK Zeist. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0343 – 53 60 80.
Home ‹ Huurverhoging 2024

Huurverhoging 2024

U heeft in april 2024 een voorstel huurverhoging ontvangen. Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan heeft u het voorstel per mail ontvangen. Is het niet bekend, dan heeft u het per post ontvangen. De huurverhoging gaat in op 1 juli 2024. In het voorstel staat uw nieuwe huurprijs.

Ik heb geen voorstel huurverhoging ontvangen

Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan heeft u de brief per mail ontvangen. Misschien is deze in uw spamfilter terecht gekomen. Alle huurders hebben van ons een brief gehad. Neem contact op met ons als u de brief niet kunt vinden. Wij sturen u dan een kopie van de brief toe.

Heeft bezwaar maken zin?

De overheid staat een maximale huurverhoging toe van 5,8% voor sociale huurwoningen en 5,5% voor vrije sectorwoningen. NabijWonen blijft hier onder. Bezwaar maken heeft daarom zeer waarschijnlijk geen zin.

Op de website van rijksoverheid.nl leest u in welke situaties het zin heeft om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift moet vóór 1 juli bij ons binnen zijn.

Het is bijvoorbeeld zinloos om bezwaar te maken tegen de huurverhoging als u overlast heeft van uw buren of als u vindt dat uw woning slecht onderhouden is.

Krijg ik ook huurverhoging als mijn inkomen in 2024 gedaald is?

De hoogte van uw inkomen heeft geen invloed op de huurverhoging. U krijgt dus gewoon een huurverhoging. Er is één uitzondering. Betaalt u voor de kale huur meer dan € 577,91? Klik dan hier om verder te lezen.

Hoe dien ik bezwaar in?

U stuurt vóór 1 juli 2024 uw bezwaar naar info@nabijwonen.nl. Hier kunt u een bezwaarformulier downloaden.

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie vindt u op de websites van de Rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl en www.huurcommissie.nl.

Direct naar

Click to access the login or register cheese