In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeWanneer wordt mijn woning verduurzaamd?

Wanneer wordt mijn woning verduurzaamd?

De gasprijzen stijgen en de winter komt eraan. Wij merken dat daarover zorgen zijn.

Wij krijgen vragen van mensen over wanneer hun woning verduurzaamd wordt. Afgelopen jaren heeft Heuvelrug Wonen bijna 1200 woningen verduurzaamd. Dit waren de woningen met Label D of slechter. Dit betekent niet dat alle woningen met Label D al verduurzaamd zijn. Dit jaar zijn we ook begonnen met de woningen die Label C hebben. Allemaal met als doel dat de woning comfortabeler wordt en uw energierekening omlaag gaat. Zeker nu de gasprijzen omhoog vliegen, is dat van belang.

De komende vijf jaar hebben we 1500 woningen op de planning staan die verduurzaamd gaan worden. Dat is een grote hoeveelheid en helaas kunnen we die niet allemaal tegelijk doen. Daarom is er een planning gemaakt die zowel voor ons als voor de aannemer haalbaar is. Ook zij kampen met personeelstekort en lopen levertijden en prijzen op van materialen.

Als uw woning aan de beurt is voor verduurzaming, krijgt u van te voren een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. U hoeft zich dus niet zelf te melden. Deze bijeenkomst wordt meestal gedaan in een voorbeeldwoning zodat u kunt zien wat er gaat gebeuren. De verduurzaming bestaat uit dak-, vloer- en spouwisolatie, het plaatsen van HR++ glas en een mechanische ventilatie. Gemiddeld duren de werkzaamheden circa 5 werkdagen. Per 1 september 2022 wordt er geen huurverhoging meer gevraagd voor isolatie. Hiermee lopen we vooruit op de gemaakte afspraak tussen overheid en corporaties die per 1 januari komend jaar in gaat. Voor installaties zoals mechanische ventilatie en zonnepanelen vragen we nog wel een huurverhoging.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.heuvelrugwonenduurzaam.nl. Wellicht komt u in aanmerkingen voor een energietoeslag. Dit gaat via de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Kijk op https://www.samenopdeheuvelrug.nl/eenmalige-energietoeslag.

Ook kunt u via de gemeente een energieadviseur uitnodigen. Deze persoon kan kijken waar u nog energie kunt besparen in uw woning.

Dit kan via www.heuvelrug.nl/energieambassadeur.

Direct naar

Click to access the login or register cheese