In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeWerken bij Heuvelrug Wonen ‹ Meewerk-stage Woonconsulent

Meewerk-stage Woonconsulent

Jij bent een leergierige student HBO Sociaal Juridische Dienstverlening die op zoek is naar een uitdagende meewerkstage. Als woonconsulent is geen dag hetzelfde. Aan de ene kant ben je praktisch aan het werk met huurders om de wijken netjes en gezellig te houden. Je moedigt ze aan om hier hun verantwoordelijkheid in te nemen, maar pakt ook zelf dingen aan, zoals overlast. Je werkt samen met ketenpartners binnen het sociaal domein, gemeente, politie en de gezondheidszorg.

Zo ziet jouw dag eruit

Om 08.30 uur begint je dag met een kop koffie of thee met je collega’s en spreek je de dag door. In het begin van je stage ga je op pad met de sociaal wijkbeheerder, zodat je ziet in welke wijken en buurten wij actief zijn. Zo ontmoet je gelijk een aantal huurders en zie je waar de sociaal wijkbeheerders mee bezig zijn. Op andere dagen schuif je aan bij gesprekken van woonconsulenten met huurders of een van de keten partners.

Wat kun je nog meer leren

  • Hoe je telefonische gesprekken met bewoners voert. Elk gesprek is anders. Bewoners bellen over problemen met de buren, overlast, klachten over de organisatie en allerlei maatschappelijke vraagstukken.
  • Hoe je meldingen en contacten vastlegt..
  • Hoe je duidelijke e-mails schrijft.
  • Hoe je woonoverlast aanpakt.
  • Hoe je woonfraude aanpakt.
  • Hoe je  initiatieven van bewoners begeleidt en ondersteunt.
  • Hoe je klachten afhandelt, over dossiervorming en de klachten- en huurcommissie.

Uiteraard word je hierbij begeleid door een ervaren woonconsulent.

Waar ga je werken?

Heuvelrug Wonen is een woningcorporatie in Doorn, Leersum, Driebergen en Cothen, die met goede woningen (totaal zo’n 3.700) en prettige wijken huurders mee wil laten doen in de samenleving. Wij zetten ons in om wijken en buurten veilig en leefbaar te maken en te houden, door woningen te renoveren en onderhouden. En ook door woningen te bouwen. Betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid zijn daarin belangrijke elementen. De corporatie is volop in beweging. Door compacte omvang van onze organisatie hebben medewerkers een breed takenpakket.

Zo ben je succesvol!

Jij gaat in september naar je derde jaar HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Je bent maatschappelijk betrokken en samenwerken is jouw tweede natuur. Jij bent klantvriendelijk en overtuigend, en hebt inlevingsvermogen, oprechte interesse, goede kennis en beheersing van de Nederlandse taal. Deze competenties kan je bij ons verder ontwikkelen en daar helpen we je graag bij.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van een klein, hecht team. Wij vinden een goede sfeer een must. In het begin zal je meewerken met je collega’s om de afdeling te leren kennen, maar uiteindelijk ga je verder ontwikkelen en kun je ook meer zelfstandig zaken oppakken. Jouw werktijden bespreken we in overleg. De stagevergoeding is € 475,– bruto per maand, bij een 36-urige stage. We gaan ervan uit dat je gebruik kunt maken van de Studenten OV kaart. Als dat niet zo is, vergoedt Heuvelrug Wonen de reiskosten.

Solliciteren?

Lijkt dit jou een interessante stage en ben je benieuwd welke wereld er schuilgaat achter een woningbouwcorporatie? Stuur dan nu een e-mail te sturen naar solliciteer@heuvelrugwonen.nl. Geef daarin aan dat je interesse hebt, om welke periode het gaat en voor hoeveel uur per week je stage opdracht is. Heb je nog vragen, kom een kop koffie drinken en bel met Sengul Saygi of een van haar collega’s: 0343-536080.

Deze vacature wordt gesloten als we de stageplaats hebben ingevuld.

Direct naar

Click to access the login or register cheese