Per 1 januari 2024 zijn Heuvelrug Wonen en RK Zeist gefuseerd. Zij gaan samen verder als NabijWonen. NabijWonen is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30086686. De overgang naar NabijWonen gaat met de menselijke maat. Aan de telefoon begroeten wij u namens NabijWonen. Alle huurderszaken regelt u nog steeds op de website van Heuvelrug Wonen of op de website van RK Zeist. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0343 – 53 60 80.
Home ‹ Verduurzaming van uw woning

Verduurzaming van uw woning

Comfortabel en energiezuinig wonen is wel zo prettig. Maar de woning die u nu gaat huren heeft een laag energielabel. Er gaat warmte verloren via de ramen, muren, vloer en het dak. Uw woning laten verduurzamen door Heuvelrug Wonen is de oplossing. U krijgt meer comfort in huis, gaat besparen op de stookkosten en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Uw woning laten verduurzamen. Wat betekent dit dan? Met verduurzamen bedoelen wij dat we uw woning beter willen isoleren. En ook dat we willen zorgen voor een betere ventilatie in uw huis.

Wat wordt er met de verduurzaming gedaan?

Door te isoleren krijgt uw huis als het ware een jas aan. We isoleren het dak aan de binnenkant, vullen de spouwmuren van buitenaf en isoleren de vloer aan de onderkant, via de kruipruimte. We plaatsen overal HR++ glas in uw woning. Dit glas isoleert vele malen beter dan het oude dubbelglas. Ook worden alle kozijnen van ramen en buitendeuren gecontroleerd op kieren.

Bij isoleren hoort ook ventileren: schone lucht erin, vuile lucht eruit. Schone lucht komt binnen via de nieuwe raamventilatieroosters. Vuile lucht wordt afgevoerd via de afzuigpunten. We plaatsen daarvoor nieuwe mechanische ventilatie in uw woning. Hier horen ook twee CO2-sensoren bij. Wordt er te veel CO2 gemeten, dan gaat de mechanische ventilatie aan. Zo blijft de lucht in huis van goede kwaliteit.

Uw woning wordt direct verduurzaamd als u de woning betrekt

Dat betekent dat u direct in uw woning kunt, maar dat we dan ook de bovenstaande werkzaamheden gaan uitvoeren. Daarom is afstemming belangrijk. U krijgt van ons een planning wanneer we welke werkzaamheden gaan uitvoeren. Een aantal zaken is dan belangrijk te weten:

  1. Het vloerluik moet toegankelijk zijn, denk daaraan bij het leggen van de vloer of vloerbedekking
  2. Er wordt nieuw glas geplaatst. Dat betekent dat de verf op de kozijnen wat kan beschadigen. Het is daarom beter pas na het plaatsen van het glas de kozijnen te schilderen.
  3. Op zolder hebben we ruimte nodig om de dakisolatie aan te brengen. Daarvoor moet de zolder voor 90% leeg zijn. Houd hier rekening mee als u uw spullen al naar de nieuwe woning verhuist.
  4. De installatie van mechanische ventilatie wordt op zolder geplaatst. De afvoer van deze ventilatie gaat via de natuurlijke kanalen als dat mogelijk is. Zo niet, dan moeten we een goede afvoer vinden. Dat overlegt de aannemer van tevoren met u.
  5. De werkzaamheden duren over ongeveer 5 werkdagen. U kunt met de aannemer afstemmen of u thuis bent of juist de sleutel afgeeft.
  6. De aannemer dekt de woning en de spullen af. De werkzaamheden geven uiteraard overlast. We proberen dat zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Meer informatie

Op www.heuvelrugwonenduurzaam.nl leest u ook meer over het project en kunt u een filmpje met alle informatie bekijken.

Click to access the login or register cheese