In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
Home ‹ Onze projecten

Onze projecten

Op deze pagina vindt u informatie over nieuwbouw, planmatig onderhoud, groot onderhoud en renovatie projecten van Heuvelrug Wonen.

Planmatig Onderhoud

Heuvelrug Wonen verzorgt het onderhoud aan de buitenkant van woningen en zorgt voor onderhoud van installaties in de woning. We noemen dit planmatig onderhoud. Het is het onderhoud dat wij periodiek uitvoeren aan gebouwen en/of installaties om uw woning in een goede staat te houden. Bijvoorbeeld het schilderen van de buitenkant van uw woning.

Onderhoud in de woning vindt ook plaats. Denk aan badkamer- en/of keukenvervanging. Dit onderhoud voeren we op verzoek uit. Meer hierover in badkamer- of keukenvervanging op verzoek.

Zo zorgen we ervoor dat u als huurder prettig en comfortabel woont in uw woning. We plannen dit onderhoud voor een groot aantal jaren vooruit. Dan kunnen we daar rekening mee houden in de begroting voor komende jaren. 

Naast het planmatige onderhoud is er het dagelijks onderhoud en zijn er de reparatieverzoeken. Klein dagelijkse onderhoud is voor rekening van de huurder. Waar moet u dan aan denken? U vindt het antwoord in het Onderhouds ABC. In dit overzicht vindt u een overzicht van de meestvoorkomende kleine onderhoudswerkzaamheden die voor rekening van de huurder zijn. U vindt hier ook de uitzonderingen op de regel. Dit soort kleine onderhoudswerkzaamheden moet de huurder zelf uitvoeren.
Liever geen gedoe met het zelf regelen en betalen van onderhoudswerkzaamheden, hoe groot of hoe klein ook? Neem dan een serviceabonnement waarin dat allemaal geregeld is. Klik hier voor meer informatie over het serviceabonnement.

In dit overzicht vindt u per dorp de onderhoudswerkzaamheden van 2021.

Nieuwbouw

Appartementencomplex de Vrijheid
In Doorn op het terrein van het Nederlands Veteraneninstituut gaat Heuvelrug Wonen
28 seniorenappartementen verhuren. De appartementen staan in een prachtige
bosrijke omgeving. Op fietsafstand van het centrum van Doorn en dichtbij uitvalswegen
en busverbindingen. In de omgeving zijn ook de treinstations Driebergen-Zeist en
Maarn. De appartementen worden in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.
Op het terrein staan het Nederlands Veteranen Instituut en 18 patiobungalows
speciaal gebouwd voor veteranen. In aanbouw zijn villa Woestduin met 42 luxe
koopappartementen en Huize Doornrijck, een zorgvilla met 27 service-appartementen.
Samen vormen de gebouwen het nieuwe woongebied Bovenkwartier te Doorn.
In de toekomst zal de oude bebouwing, het huidige Woonoord met woonverblijven,
plaatsmaken voor een parkachtige woonomgeving.
Kortom wonen op een unieke locatie. Lees voor meer informatie onze brochure.

Nieuwbouw in Cothen
In Cothen bouwt Heuvelrug Wonen een blokje 4 eengezinswoningen aan de Bloemenwaard en 3 eengezinswoningen aan de Toon van Dijkstraat, Voor deze woningen is de vergunning inmiddels verleend. Oplevering: begin 2022.

Duurzame nieuwbouw aan de Catharijnestraat

Aan de Catharijnestraat in het centrum van Driebergen komen duurzame nieuwbouwwoningen. Architect Michel ter Braak maakte het ontwerp voor een gebouw met 20 appartementen en 2 studio’s.

De nieuwbouw komt in de plaats van een rijtje verouderde woningen. Andere woongebouwen in deze buurt zijn vorig jaar flink verbeterd. De kwaliteit van de woningen aan de Catharijnestraat is zo slecht dat er is gekozen voor sloop. De huurders hebben inmiddels allemaal een nieuwe plek gevonden. Om de buurt leefbaar te houden worden de woningen nu tijdelijk verhuurd.

Ter Braak werkt graag voor Heuvelrug Wonen. Hij ontwierp bijvoorbeeld de nieuwbouw aan de Zonstraat. ‘Voor de Catharijnestraat kreeg ik de opdracht om zo veel mogelijk woningen te realiseren, maar wel te zorgen dat het gebouw goed in de buurt zou passen. Daarom heeft het gebouw in het midden vier lagen en aan de zijkanten drie. Door de afgeronde hoeken en het groen eromheen is het gebouw van alle kanten mooi om te zien. Het gevarieerde metselwerk geeft het gebouw allure.’

Voor Heuvelrug Wonen is duurzaamheid belangrijk. ‘De oude woningen waren tochtig en slurpten energie’, zegt projectleider Jan van Cooten. ‘Deze nieuwbouw is goed geïsoleerd, op het dak komen zonnepanelen en de verwarming gaat met warmtepompen. Tegelijkertijd is betaalbaarheid belangrijk. Bewoners van deze sociale huurwoningen betalen veel minder stookkosten dan in de oudbouw.’

De 20 driekamerappartementen zijn geschikt voor senioren of mensen in een rolstoel. Er komt een lift en de woningen zijn gelijkvloers. Door de ligging in het centrum zijn winkels en andere voorzieningen lekker dichtbij. De 2 studio’s zijn bedoeld voor starters. ‘Zo bouwen we de broodnodige betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen’, aldus Van Cooten.

Wie aan de Catharijnestraat wil wonen, moet nog wel even geduld hebben. Eerst rondt de gemeente de bestemmingsplanprocedure af en daarna begint de sloop van de oude woningen. Dat wordt waarschijnlijk eind 2021. Daarna duurt het nog ongeveer een jaar voordat de nieuwbouw klaar is.

Bent u geïnteresseerd in deze woningen? Zorg dan dat u staat ingeschreven bij Woningnet zodat u tegen die tijd op de woningadvertenties kunt reageren. Wie aan de Catharijnestraat wil wonen, moet nog wel geduld hebben. De bouw is net voor de bouwvakantie gestart. De verwachting is dat de nieuwbouw na de zomervakantie 2023 klaar is.

Click to access the login or register cheese