Opgelet! Medewerkers die namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk zoek een woning ‹ Woningruil

Woningruil

Bent u huurder? Dan kunt u uw woning ruilen voor een andere huurwoning. De woningen mogen in andere gemeenten staan en van andere woningcorporaties of verhuurders zijn.

Toestemming vragen en kosten

Bij een woningruil van huurwoningen spreken twee huurders met elkaar af om van woning te ruilen. U behoudt bij WoningNet uw inschrijftijd. Heuvelrug Wonen stelt voorwaarden bij het ruilen van woningen. Lees daarom alles eerst goed door voordat u een woningruil aanvraag bij ons indient. LET OP: een 3-hoeks of 4-hoeks ruil nemen wij niet in behandeling. Alleen een ruil tussen twee woningen en huurders zullen wij beoordelen en eventueel akkoord op geven.

Voor woningruil is wel toestemming nodig van de eigenaars van beide woningen: Heuvelrug Wonen en een andere woningcorporatie. Wij rekenen €75 voor uw aanvraag woningruil. Het woningruilaanvraag formulier kunt u hier downloaden om te printen en in te vullen met de woningruilkandidaat.

Woningruil aanvragen

  • U zoekt een ruilpartner;
  • U maakt een afspraak om elkaars woning te bekijken. Controleer de woning dan goed;
  • U accepteert de woning zoals de huurder de woning aan u oplevert. Heuvelrug Wonen brengt daarna geen verbeteringen aan;
  • Als beide partijen akkoord gaan, dan kunt u uw woningruilaanvraag schriftelijk indienen bij Heuvelrug Wonen. Houdt u er rekening mee dat het regelen van een woningruil tot 2 maanden kan duren;
  • U heeft de voorwaarden van een woningruil gelezen en begrepen;
  • Uw ruilpartner heeft een inschrijving in WoningNet.

 U kunt niet ruilen met een woning die leeg komt, een woning die leeg komt moet altijd via WoningNet worden aangeboden. Hier maken wij geen uitzonderingen in.

Direct naar

Meer over woningruil

Click to access the login or register cheese