In verband met Pinksteren zijn wij gesloten op maandag 29 mei. Op dinsdag 30 mei staan wij graag weer voor u klaar.
HomeIk zoek een woningWoningruil ‹ Documenten vereist voor woningruil

Documenten vereist voor woningruil

Om te kunnen ruilen van woning hebben wij diverse documenten van u nodig. Als u alle documenten heeft ingeleverd, nemen wij u aanvraag in behandeling.

Voordat u woningruil bij Heuvelrug Wonen kunt aanvragen moet u documenten verzamelen en inleveren bij ons. Voor een woningruilaanvraag vragen wij een totale vergoeding van €75. Deze kosten moet u vooraf betalen. Als achteraf blijkt dat de woningruil niet door kan gaan krijgt u dit geld niet terug. Pas wanneer we alle benodigde documenten compleet van u hebben ontvangen en u de aanvraagkosten van €75 bij ons op kantoor heeft betaald, kunnen we uw aanvraag verwerken. Daarom moeten zowel u, als uw ruilpartner, in bezit zijn van onderstaande documenten. Als u wilt woningruilen met een Heuvelrug Wonen huurder dan levert u allebei uw documenten in bij Heuvelrug Wonen. Als u wilt ruilen met een huurder van een andere woningcorporatie levert u uw documenten in bij die woningcorporatie en uw ruilpartner bij ons.

Het is belangrijk dat u onderstaande documenten hebt van u en uw partnerVan inwonende kinderen is deze informatie niet vereist.  

  • Inkomensverklaring van de Belastingdienst van het afgelopen jaar of het voorgaande jaar. Ook als deze op €0 staat of als bij het inkomen onbekend staat levert u een inkomensverklaring in;
  • Historisch uittreksel van de gemeente met daarop uw burgerlijke staat én de gezinssamenstelling. Maximaal 3 maanden oud;
  • Inkomensgegevens van de afgelopen 3 maanden, zoals loonstroken of uitkering specificaties;
  • Een ingevulde en ondertekende verklaring kandidaat van onze website;
  • Een ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder;
  • Is er iemand in uw huishouden met pensioen? Stuur dan een jaaropgave van het pensioen of de AOW mee;
  • Een bewijs van inschrijving in WoningNet.

Let op: 

  • Wilt u een woning met veel kamers (4 of meer kamers) gaan huren? In veel gemeentes mag u deze woningen alleen huren als uw huishouden uit 4 personen of meer bestaat. De regels van uw gemeente staan in de huisvestingsverordening. 
  • De verwerking van uw verzoek woningruil duurt in totaal ongeveer 8 weken. U mag pas in de andere woning gaan wonen, als u allebei de nieuwe huurovereenkomst heeft ondertekent. 

Direct naar

Meer over documenten vereist voor woningruil

Click to access the login or register cheese