Per 1 januari 2024 zijn Heuvelrug Wonen en RK Zeist gefuseerd. Zij gaan samen verder als NabijWonen. NabijWonen is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30086686. De overgang naar NabijWonen gaat met de menselijke maat. Aan de telefoon begroeten wij u namens NabijWonen. Alle huurderszaken regelt u nog steeds op de website van Heuvelrug Wonen of op de website van RK Zeist. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0343 – 53 60 80.
Home ‹ Factsheet financiële regelingen

Factsheet financiële regelingen

Iedereen verdient de kans om mee te doen in de samenleving, ongeacht het inkomen.

Daarom stelt de gemeente Utrechtse Heuvelrug financiële voorzieningen beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Deze voorzieningen helpen bij het verlichten van financiële lasten.

De Regionale Sociale Dienst (RSD) voert een aantal van deze regelingen uit, zoals de participatieregeling, mantelzorgregeling, individuele studietoeslag, individuele inkomenstoeslag en energetietoeslag. Deze regelingen hebben verschillende normen voor inkomen en vermogen. Als u kinderen hebt, kunnen zij mogelijk ook profiteren van het Jeugdfonds sport en cultuur, dat bijdragen levert voor sport- en cultuuractiviteiten.

De dorpsteams voeren ook twee regelingen uit, namelijk de ruggensteunregeling en de regeling bij hoge zorgkosten. Deze regelingen bieden extra ondersteuning voor specifieke situaties. Weten of u in aanmerking komt voor deze financiële ondersteuning? Of wat de exacte voorwaarden zijn? Bekijk dan de factsheet, klik op deze link. Hier vindt u gedetailleerde informatie en ontdekt u welke hulp er beschikbaar is voor u en uw gezin. 

Direct naar

Click to access the login or register cheese