Opgelet! Medewerkers die namens Heuvelrug Wonen bij u op bezoek komen, kunnen zich altijd legitimeren. Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op voordat u iemand in uw woning toelaat.
HomeIk huurWoning veranderenWat mag ik veranderen ? ‹ Lampen en elektriciteit aansluiten

Lampen en elektriciteit aansluiten

Eenvoudig werk aan elektriciteit in uw woning kunt u zelf doen. Als er een nieuwe groep nodig is of als u extra aansluitingen wilt maken dan moet u een erkend installateur inschakelen zodat dit veilig gebeurt.

U mag geen energiemeter of meterkast verplaatsen of verwijderen.

Erkende installateur nodig

  • Voor apparaten als een wasdroger, vaarwasser of voor elektrisch koken heeft u vaak een extra groep nodig in de meterkast. Schakel hiervoor altijd een erkend installateur in zodat het brandveilig gebeurt. Meldt deze verandering aan Heuvelrug Wonen met daarbij het rapport van de installateur.
  • Bij het plaatsen van extra (dim)verlichting of extra wandcontactdozen. Of als u deze wilt verlagen in de muur. Moet u ook een erkend installateur inschakelen en kunnen aantonen dat dit veilig en met de juiste normering is gedaan.

Lampen ophangen

  • Een lamp ophangen mag zonder toestemming uiteraard.
  • Zet de stroom uit als u met open elektriciteitsdraden gaat werken.
  • Lampen in de algemene ruimte vervangt Heuvelrug Wonen, het is fijn als u het wilt melden als deze knipperen of stuk zijn.

Direct naar

Meer over lampen en elektriciteit aansluiten

Click to access the login or register cheese