Per 1 januari 2024 zijn Heuvelrug Wonen en RK Zeist gefuseerd. Zij gaan samen verder als NabijWonen. NabijWonen is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 30086686. De overgang naar NabijWonen gaat met de menselijke maat. Aan de telefoon begroeten wij u namens NabijWonen. Alle huurderszaken regelt u nog steeds op de website van Heuvelrug Wonen of op de website van RK Zeist. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 0343 – 53 60 80.

Vloeren en vloerbedekking

De keuze van een vloerbedekking in uw woning is heel persoonlijk. U kiest en onderhoud een vloerbedekking zelf. In een aantal complexen is een harde vloerbedekking (laminaat, parket of plavuizen) niet meer toegestaan. Bij het tekenen van de huurovereenkomst heeft u hier voor getekend.

Wie onderhoud wat?

Huurder

  • Repareren of vervangen van tegels of vloeren (binnen en buiten) als u deze heeft beschadigd.

Heuvelrug Wonen

  • Repareren van vloerdelen of balken als deze horen bij de vloerconstructie.

Waarom geen harde vloeren meer overal?

Vloeren met een harde toplaag noemen we een harde vloerbedekking. Ondanks dat hier vaak een geluiddempende ondervloer onder ligt veroorzaken harde vloeren veel overlast. Zeker in oudere complexen waarbij de constructie van het gebouw zorgt voor veel contactgeluid. Dit is zeer hinderlijk en haast niet te voorkomen met een vloerbedekking met een harde toplaag. Niet alleen loop en leefgeluiden op de vloer dringen door de constructie. Een vloer met een harde toplaag zorgt ook voor een slechte akoestiek in de woning waardor overige leefgeluiden ook hoorbaar kunnen zijn bij buren. Helaas is het bij deze complexen ook niet mogelijk om de constructie bouwkundig aan te passen waardoor geluid wordt gereduceerd. Er mag dan alleen een vloer met een zachtere toplaag worden gelegd. Gelukkig zijn is er steeds meer zeil en pvc te koop wat niet te onderscheiden is van laminaat maar een zachtere toplaag hebben. Uiteraard is een vloerbedekking als tapijt ook mogelijk.

Direct naar

Meer over vloeren en vloerbedekking

Click to access the login or register cheese